Utmaningar

AUGUSTPRISPROJEKTET
Den 17/3-2021 bestämde jag mig för att läsa alla böcker som vunnit Augustpriset i kategorin skönlitteratur. Det är 32 böcker som utgavs mellan 1989 och 2021. För mig innebar #augustprisprojektet 16 böcker att läsa. Knappt tre månader senare var projektet genomfört.
__________

KERSTIN THORVALLS BIBLIOGRAFI
En av mina favoritförfattare Kerstin Thorvall skrev mellan 1957 och 2005 68 barn- ungdoms och vuxenböcker och jag har läst 54 av dem. Se lista. Tyvärr har jag svårt att få tag på fjorton stycken.

Har du någon av följande böcker att låna/sälja till mig? Förstå mig, För henne, Dubbelroll, Andra boken till dig, Jag vill dansa, Anders och hans stora bror, Det var inte meningen, Anders leker kurragömma, Resan till Italien, Sergio i Chile, Det ska vara en farmor i år, Anders hittar en kattunge, Doften av pion och Kärleksdikter.
__________

VÄRLDSOMSPÄNNANDE LÄSNING

Jag vill läsa böcker från alla världens länder. Hittills har jag läst författare som är födda och uppväxta och/eller nu boende i 55 av världens 195 länder, det motsvarar 28%.

En uppdaterad version av kartan finns här!
__________

UTMANING: PÅ SPANING EFTER DEN TID SOM FLYTT
Det har gått ett sekel sedan Marcel Proust dog. Jag vill under året 2022 läsa hans sjudelade magnum opus På spaning efter den tid som flytt. Jag har så här långt läst 4/7.

Läser just nu femte delen: Den fångna

Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4
__________