Hata samtiden av Nanna Johansson

Jag hatar samtiden (eller är ev bara gammal)! Delvis beror det på, tror jag, att man egentligen inte får hata i vår samtid eftersom dumskallarna ockuperat det. De som högt och ljudligt uttrycker hat är inte sällan korkade rasister eller högermänniskor som kör SUV eller korkade rasister OCH högermänniskor som kör SUV. I vilket fall vill jag inte förknippas med bittra otacksamma borgarbrackor som skyller allt på invandrarna och säger saker som att ”det var bättre förr”. Därför är det fint att mötas i hatet med Nanna Johansson som så klokt påminner om att samtidigt älska människorna. Det är inte individers fel att människor i flock gör mos av allt som är fint.

Vår samtid borde vara glad, äntligen har den fått en egen satir som den tiggt om så länge.

Plötsligt älskar jag att hata samtidens vita kränkta män, telefonköer, prestationsångest, klimat”lösningar”, arbetsmarknad, inlägg på sociala medier, tala-ut-mentalitet, näringslivsfokus, inspiratörer, utseendefixering, inredningsbilder och ojämlika tandhälsa som tyvärr bara är ett av flera exempel på befästandet av klassamhället. Johansson får mig att skratta, åt det jag hatar och åt mig själv eftersom jag jävligt nog också är en del av samtiden.

Lämna ett svar