Livet i bokcirkeln av Lena Kjersén Edman

Jag får nog börja med att be mina tappra bokcirkelmedlemmar om ursäkt; förlåt. Jag förstår nu efter att ha blivit undervisad av Mäster Bokcirkel att man bör avvakta med omdömet. Det är ju egentligen självklart att efterföljande diskussionsutrymme minskar om en börjar med att skrika ut sina hyllningar eller aversioner.

Men tro nu inte att Lena Kjersén Edman har en mästrande ton i denna inspirationskälla till bok. Nej nej, tvärtom. Här bjuder hon in oss i bokcirklarnas hjärtliga värld med öppna armar, glädje och smittande entusiasm. Jag kan inte komma på någon som älskar litteratur och förmedlar det på ett bättre sätt än MB.

”Endast litteraturen förmår ge oss tillträde till en annan människas innersta, förstå hennes motiv, dela hennes känslor, leva hennes öde.” /Olga Tokarczuk

Trots sin gedigna livserfarenhet är hon med mina mått mätt högst modern i sina boktips, tankesätt och kommunikationsmedel. Hon föraktar verkligen inte bokcirklar på internet. Hon serverar läsaren de finaste russin som hon omsorgsfullt plockat ur kakan. Det är förträffliga russin. Jag har inte lust att återupprepa alla fantastiska boktips som föreslås, ni får läsa boken själva eller börja följa Lena på facebook. Kulturförkovran och vardagsglädje utlovas! För egen del lägger jag till Margareta Strömstedts Natten innan de hängde Ruth Ellis, En förlorad värld av Evelyn Waugh samt De små tingens gud av Arundhati Roy på läslistan.

Lena hänvisar dessutom till ett annat pennskaft jag ”känner”; bokbloggare Linda Odén. Linda var min första bokkontakt och läsförebild på internet. Mamma är min första i livet. ❤️

”Jag är rädd för människor som skryter med att de inte har tid att läsa skönlitteratur. För alla som inte förstått att vi behöver avsätta tid för att öva oss på att vara människor. För det är just det som läsandets konst innebär.” /Stina Oscarson

Lämna ett svar