Flicka i Paris (Lena #2) av Kerstin Thorvall

Det här är fortsättningen om Lena som följer på Flicka i april. Jag tyckte mycket om den första som handlade om Lenas förälskelse i Mikael. Flicka i Paris handlar om hur Lena når genombrott som modetecknare och får spendera en sommar i Paris. Det är förstås ett stort äventyr för den unga flickan från Timrå. Men mest saknar hon sin älskade Mikael som är kvar i Sverige.

Modevärlden beskrivs som en ond saga. Huvudpersonerna är robotliknande ungdomar som är där just i egenskap av att vara unga, robotlika och vackra förstås. Publiken utgörs av äldre damer som vill tillskansa sig själva ungdomen men i brist på den möjligheten köper de kläderna. En jävligt konstig industri om du frågar mig.

Den här kortromanen är inte speciellt intressant faktiskt. Jag är intresserad av Paris, men inte mode. Lena blir räddad från en påstridig mörkbuskig man av en blåögd. Det är ett jäkla tjat om Mikael. Och sen finns det någon märklig svartsjukehistoria här som jag inte vet vad jag ska tycka om. Ett tag trodde jag att spänningen mellan det goda och det onda skulle få bre ut sig, men den tråden hölls kort. Nej den här romanen hade säkert det lilla extra när den kom år 1963, men inte idag.

Lämna ett svar