Boken om att börja skolan av Helena Bross

Boken om att börja skolan bjuder på precis det som titeln utlovar. Det är en saklig genomgång av pirret inför att börja ettan, vad man kan förväntas finna i skolans lokaler, hur undervisningen och rasterna går till, gymnastiklektioner, modersmål, i matsalen, luciafirandet och så vidare. Karaktärerna som fokaliseras är av olika kön, de ser olika ut och deras personligheter är olika.

Jag rekommenderar den här till barn som ska börja skolan, men även till de som redan går på mellanstadiet. Jag och min nioåring läste den och det tog tid, för hela tiden ville hon berätta om sina erfarenheter utifrån det ämne vi läste om. Fint med böcker som lockar till samtal.

Det slog mig hur otroligt lika rutinerna tydligen är skolor emellan. Det som Helena Bross skriver om är nästan på pricken likt rutinerna i mina barns skola.

Fina bilder, lättläst språk som lämpar sig väl för högläsning.

Nioåringens betyg: 4/5.

Lämna ett svar